02.12.2022

Průzkum hodnotí hned několik kritérií: finanční zdraví, bezpečnost a spokojenost pacientů i zaměstnanců.

Sedmnáctý ročník průzkumu opanovala znovu Nemocnice České Budějovice. Povedlo se ji obhájit vítězství z minulého i předminulého roku. Linet byl opět hlavním sponzorem ceny. Zatímco vloni věnoval gynekologické křeslo Graciella, letos to bylo prémiové lůžko Multicare X.

„Rádi podporujeme projekty, které v nejlepším slova smyslu nutí zdravotnická zařízení k soutěži mezi sebou a dávají pacientům i zdravotnické veřejnosti informace, které mohou být využitelné a zajímavé. Pro letošní rok jsme připravili skutečně top cenu: nejvyšší řadu našich lůžek vhodných pro intenzívní péči,“ říká Zdeněk Grimm, ředitel obchodu pro ČR a Slovensko.

Struktura komplexní porovnávání, na kterém stojí průzkum, vychází z metodiky strategického nástroje pro měření výkonnosti organizací – Balanced Scorecard. Vyvinuli ji odborníci z americké Harvard Univerzity. Výsledky jsou vyhlašovány v rámci konference Efektivní nemocnice, která se letos konala poslední dva listopadové dny.