23.11.2022

Linet a jeho zaměstnanci pomáhají Ukrajině od počátku ruské agrese. Jednou z aktivit je pomoc maminkám s dětmi, které žily v uprchlickém kempu v Brozanech nad Ohří. Jednu z nich pozvali jako vizážistku k focení produktové brožury. Dřív bydlela v ukrajinském městě Dnipro.

„Vyprávěla nám, jak musela utéct, aby dostala do bezpečí sebe a své dítě. A jak se snaží začlenit se do české společnosti a zároveň podporovat ty, kteří v Dnipru zůstali a trpí,“ říká Adéla Vágnerová, manažerka společnosti Linet.

Spolu s kolegou Josefem Nováčkem proto oslovila světoznámého fotografa, Roberta Vana, který pro Linet před několika lety fotil marketingovou kampaň. Požádali ho o svolení, aby jeho tehdejší práci mohli vydražit – a on jim s radostí vyhověl.

Výsledkem je veřejná on-line aukce 11 fotek baletek Národního divadla s originálním podpisem Roberta Vana. K tomu přidá 9 fotek pražských zákoutí zaměstnanec Linetu, Petr Škarvan. Celý výtěžek půjde Diecézní charitě Litoměřice (prostřednictvím sbírkového účtu Charity Litoměřice). Aukce se uskuteční na stránkách www.aukro.cz.

„Aukci připravujeme tři měsíce. Celou dobu pomáháme ukrajinským maminkám na Litoměřicku a spolupracujeme při tom právě s Irinou Kalininou. Její nasazení a schopnosti nás přesvědčily, že výtěžek aukce pošleme právě Diecézní charitě Litoměřice,“ dodává Adéla Vagnerová.

A peněz je opravdu potřeba: „Peníze ze sbírky využijeme na příspěvky na bydlení pro uprchlíky, na příspěvky na speciální zdravotní pomůcky pro těžce nemocné uprchlíky a v neposlední řadě na nákup vánočních dárků pro ukrajinské děti. Neradi bychom, aby jejich už tak bolavé duše zažily pocit vyčlenění, že jim Ježíšek žádné dárky nepřinesl. Chceme proto pomoct desítkám dětí, které máme v dosahu,“ upozorňuje Adéla Švecová z Diecézní charity Litoměřice.

Aukce proběhne od 5. do 19. prosince. Aktivní odkazy zveřejníme zde v této zprávě, jakmile bude aukce spuštěna. Stačí si tedy jen uložit tuto webovou stránku a 5. prosince se sem vrátit.

Přispět můžete také přímo na sbírkový účet Charity Litoměřice: 295034610/0300.

V případě jakýchkoliv dotazů se obracejte na Adélu Vágnerovou, [email protected].

Děkujeme všem, kdo se rozhodnou pomoci!