07.11.2017

Ocenění získá každá firma, která splní Kritéria kvality podpory zdraví – manuálu, který vznikl díky Evropské síti pro podporu zdraví na pracovišti. Manuál by měl pomoci zhodnotit zaměstnavateli úroveň péče o zdraví zaměstnanců a na základě jeho zhodnocení naplánovat a zavést nové aktivity a nová opatření k ochraně a podpoře zdraví zaměstnanců. Splněním těchto kritérií firma přispívá k vytvoření bezpečného a zdravého pracovního prostředí, ke snížení pracovní neschopnosti a fluktuace, ke zvýšení produktivity práce a k celkovému zlepšení atraktivity podniku jako zaměstnavatele a stejně tak jako obchodního partnera.

LINET již podruhé získal ocenění třetího stupně, což znamená, že zdraví na pracovišti zajišťuje komplexními programy, dlouhodobým sledováním a zpracovanými výsledky. Osvědčení je platné do roku 2020.

„Získaného titulu si velice ceníme. Děkuji za něj především našim zaměstnancům, od kterých velice často přicházejí podněty k různým zlepšením, a to nejen v oblasti zdraví. Věřím také, že ocenění se nám podaří získat i za tři roky, a to znovu na té nejvyšší úrovni,“ uvedl generální ředitel společnosti LINET Group Tomáš Kolář.