logo

12.06.2017

Během celého hospodářského roku 2017/18 bude LINET rozdělovat 1 milion korun na podporu rodin v obtížné situaci. Tato částka je určená hlavně lidem se sníženou nebo zcela omezenou soběstačností, kteří pobývají nebo chtějí pobývat v domácím prostředí. Finance vložené do Nadačního fondu LINET budou použity na pomoc konkrétních jednotlivců ve spolupráci s Kontem Bariéry.

„Pomůcky pro handicapované jsou nesmírně drahé a většina rodin, které se starají o nesoběstačné blízké, na ně vlastní pomocí nedosáhnou. Prostřednictvím Nadačního fondu LINET chceme usnadnit pobyt v domácím prostředí jak samotným postiženým, tak lidem, kteří o ně pečují,“ vysvětlil Zbyněk Frolík, zakladatel společnosti LINET. Žádat o podporu z Nadačního fondu LINET je možné u Konta Bariéry, nebo přímo v LINETu u manažerky projektu Petry Tomsové: [email protected]. Vždy je třeba popsat konkrétní situaci a odůvodnění žádosti a doložit některé údaje. Rada Nadačního fondu LINET žádosti pravidelně vyhodnocuje a rozhoduje o rozdělení příspěvků. Finance i dary bude LINET poskytovat do konce března 2018.

Chuť pomoci není v LINETu jen záležitostí managementu a vlastníků. Zaměstnanci pod firemním jménem pravidelně přispívají tam, kde je to potřeba. V květnu se například zúčastnili běžeckého charitativního projektu Run and Help, kdy za každý uběhnutý kilometr vložili dohodnutou částku do sbírky na malou Boženku. Celkově pro ni vyběhali 11 525 korun, stejnou částkou pak Božence navíc přispěla i společnost LINET. Pětiletá holčička, ačkoliv od narození trpí vážnou nemocí – spinální mozkovou atrofií, podstupuje nyní nový typ léčby a společně s rodinou věří, že se její stav zlepší.
V květnu se LINET připojil k 21. ročníku celonárodní veřejné sbírky v rámci Český den proti rakovině. „Lineťáci“ si přímo na pracovišti kupovali známý symbol – žlutou kytičku a podpořili tak částkou 6 846 korun boj proti nádorovým onemocněním hlavy a krku, hlavní téma letošní sbírky.

Dary z LINETu ale pomáhají i jinde. V květnu Zbyněk Frolík podpořil finančně boj proti korupci. Částku 200 000 korun má k dispozici organizace Transparency International a dar 100 000 korun směřoval do Nadačního fondu proti korupci. „LINET je příkladem toho, že podnikání jde dělat jak v Česku, tak v zahraničí podle pravidel a férově. Vše jsme si vždy vybojovali sami, bez korupce a nečestných metod. Mrzí mě, že pokud se tady v Česku někomu daří, hned za tím ostatní vidí úplatkářství, styky s mafiány nebo nekalé praktiky. Věříme, že odhalováním skutečných korupčních kauz se nejen podnikatelské prostředí očistí, ale hlavně, že činnost fondu přispěje k nastolení normálního stavu, v němž korupci řekneme jasné ne,“ uvedl Zbyněk Frolík.

Ke stažení

Zpět na seznam