logo

27.08.2018

„Kvalitní péče o seniory a lidi odkázaných na pomoc ostatních by měla být prioritou každé vyspělé společnosti,“ sdělil Robert Klein, výkonný ředitel Artspectu. „Těší nás, že můžeme kvalitu péče podpořit nejen prostřednictvím technologické a designové vyspělosti výrobků značky LINET, ale také díky know-how, kterým jako partner LINET Group disponujeme,“ doplnil.

Součástí odborného programu zajištěného společností Artspect je například workshop technik Moving&Handling (ergonomického polohování pacientů či klientů), který povede Zdeňka Chalabalová, klinický kouč společnosti LINET. Vystoupí také Robert Klein s prezentací „Lôžka 21. storočia ako základ ošetrovateľskej starostlivosti“.

O důležitosti a de facto nutnosti vybudování kvalitního systému péče o seniory svědčí oficiální statistiky. Očekává se, že počet seniorů se do roku 2025 zvýší na 1,25 milionu, tedy téměř čtvrtinu všech obyvatel na Slovensku. „Pozitivním trendem je, že vznikají nová zařízení pro seniory v soukromém sektoru, ale investice probíhají na straně veřejných institucí, což zvyšuje šanci slovenských seniorů dosáhnout na kvalitní a odborně vyspělou péči,“ uvedl Zdeněk Grimm, ředitel obchodu LINET pro ČR a SR.

Různorodá skladba lůžek LINET umožňuje přizpůsobit péči různým klientům různého věku a různým typům závislosti či handicapům. Lůžko Sentida s extra nízkou nástupní výškou pro bezpečný spánek a s dělenými postranicemi ochrání, ale neomezuje. Lůžko Eleganza 1 Nursing disponuje všemi benefity a funkcemi sofistikovaných nemocničních lůžek a zároveň působí příjemným, domáckým dojmem díky dřevěným dekorům. Lůžko Latera Thema s laterálním náklonem +/- 15°revolučním způsobem usnadňuje manipulaci zejména s imobilními klienty. Šetrným způsobem přetočí náklon ležícího na bok s vynaložením téměř nulové námahy ze strany pečujícího. Ovládání je tzv. handsfree pomocí nožních pedálů, takže pečující má volné ruce pro zajištění klienta v náklonu a pro další ošetřovatelské úkony. Lůžka jsou vždy v kombinaci se zvolenou antidekubitní matrací, a to jak aktivní nebo pasivní podle individuálního stupně rizikovosti vzniku nebezpečných proleženin.

 

KVALITA opatrovateľskej a ošetrovateľskej starostlivosti 21.storočia

I. Medzinárodná odborná konferencia pre manažérov a odborných pracovníkov v zariadeniach sociálnych služieb a LDCH (ODCH)

Bojnice, Slovenská republika

27. – 28.9. 2018

Zpět na seznam